Smyckesvård och info

Alla smycken från The Fab är godkända enligt EU-standard som nickelsäkra / nickelgodkända, dvs att nickelhalten som fälls ut är under det tillåtna gränsvärdet (0,05 %). 

Nästan all metall innehåller någon del nickel även om det är ytterst små mängder.

Stickprover görs för att säkerställa att nickelhalten inte överskrids

Smyckena är också fria från bly och kadmium enligt leverantörs garantier

Dom flesta smycken är tillverkade i mässing med en zinklegering i olika färger som ger färgerna silver, guld och roséguld

Det finns också smycken i rostfritt stål och äkta silver vilket i så fall framgår av beskrivningen 


 Vi vill att du skall kunna använda dina smycken ofta, både till vardags och till festligare tillfällen. För att de skall hålla kvalitén så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om dina smycken.

 • Undvik kontakt med vatten

  Ta alltid av dig dina smycken innan du kommer i kontakt med vatten. Undvik att förvara smycken i badrummet då fukten i rummet efter dusch och bad kan orsaka skador på dina smycken.

 • Var försiktig med hudvårdsprodukter

  Tänk på att smycken kan bli missfärgade av hudkräm, smink, hårspray, parfym och dylikt. Vänta därför gärna ett tag med att ta på dig dina smycken tills efter att du använt några av dessa produkter.

 • Sov inte med smycken på

  Vi rekommenderar att du inte sover med dina smycken på dig då det kan orsaka onödigt slitage.

 • Låt inte dina smycken komma i kontakt med andra metaller

  Förvara inte dina smycken ihop med andra smycken eftersom det då lätt kan bli repigt av att ligga och skava mot hårdare material eller trassla ihop sig. Smycken kan även bli missfärgade vid långvarig kontakt med andra metaller.

 • Använd inte smycken när du sportar

  Ha som vana att alltid ta av dig dina smycken när du tränar då det annars är lätt att de repas, fläckas eller missfärgas. 

 • Solljus kan missfärga

  Låt inte dina smycken ligga framme i solljus en längre period då de kan blekas. Förvara dem gärna mörkt och svalt då du inte använder dem.

 • Rengör försiktigt

  Ibland kan du behöva lätt rengöra dina smycken för att fräscha upp dem eller för att få fram den där extra lystern. Använd lite vatten med diskmedel på en mjuk trasa, men var försiktig så att du inte repar smycket eller kommer åt limmade ytor. Var noga med att torka smycket efter rengöring så ingen fukt finns kvar.